Avokadų skrebučiai su liofilizuotų brokolių milteliais ir plaktais kiaušiniais

Užkandis Gaminimo trukmė: 20 min.

Ingredientai

2 porcijoms

2 riekelės pilno grūdo kvietinės duonos (kiekviena riekelė 36 g)

120 g prinokusių avokadų

⅙ griežinėlis citrinos sulčių

2 g šaltyje džiovintų ekologiškų laiškinių česnakų

2 g šaltyje džiovintų baltųjų svogūnų gabalėlių

1 g šaltyje džiovinto česnako

11 g šaltyje džiovintų brokolių miltelių

2 vidutinio dydžio kiaušiniai

2 šaukštai acto

Juodasis pipiras

Druska



Gaminame

  • Dubenyje sumaišykite ir sutrinkite avokadą su citrinos sultimis, svogūnų gabalėliais, česnaku ir brokolių milteliais, kol masė taps vientisa. Įmaišykite žiupsnelį druskos ir pipirų. Jei norite, pridėkite daugiau. Įpilkite 1-3 šaukštus tiršto vandens.
  • Į didelį puodą įpilkite ¾ vandens.
  • Užvirinkite, tada sumažinkite ugnį iki minimumo.
  • Laukdami, kol vanduo užvirs, atskirai įmuškite kiaušinius į du mažus puodelius ar dubenėlius.
  • Į dideliame puode verdantį vandenį įmaišykite actą ir į vidurį iš dubenėlio įleiskite pirmąjį kiaušinį ir virkite kiaušinį 3-4 minutes.
  • Kiaušinį išimkite kiaurasamčiu ir padėkite ant popierinio rankšluosčio, kad pašalintumėte vandens perteklių.
  • Pakartokite paskutinius 2 veiksmus su antruoju kiaušiniu.
  • Skrudinkite duonos riekę iki auksinės spalvos.
  • Ant kiekvienos skrebučio riekelės užtepkite pusę avokado užtepėlės ir kiekvieną kiaušinį uždėkite ant skrebučio.
  • Ant skrebučio kiaušinių pabarstykite laiškinius česnakus, druską ir pipirus ir mėgaukitės!

 

MITYBOS FAKTŲ LENTELĖ
* Remiantis suaugusio žmogaus paros norma – 2000 kcal.
* Maitinimo lentelė ir simboliai nurodo pagrindinį receptą, o ne patiekimo pasiūlymus, ir buvo apskaičiuoti pagal didžiausią porcijų skaičių.
* Visada patikrinkite perkamų produktų maistinių medžiagų etiketę, nes sudedamosios dalys gali keistis. Visada yra alternatyvų, kurias galite naudoti, kad išvengtumėte alergijos ar netoleravimo ir nepakeistumėte savo įpročių.
*Atminkite, kad faktai pateikiami be jūsų pasirinktų priedų.

 

Vienai porcijai - 195 g
Energinė vertė 280 Kcal
Baltymai 13 g
Angliavandeniai 27 g
Riebalai 15 g
Skaidulos 8,4 g
Druska 1,9 g

 

100 g
Energinė vertė 144 Kcal
Baltymai 7 g
Angliavandeniai 14 g
Riebalai 8 g
Skaidulos 4,3 g
Druska 1 g

Kiti receptai

Naujienlaiškis

Sužinokite naujienas pirmieji